Hosté olomouckých mediků putovali východní Afrikou

Ilustrační foto:
Shalom for Uganda
sobota 23. listopadu 2013, 08:22 - Text: Velena Mazochová

Zdravotnické mise českých dobrovolníků a cestovatelské zážitky z východní Afriky budou tématem setkání s názvem Putování lékařů. O své zkušenosti se podělí student medicíny Lukáš Malý a lékař Jaroslav Bačovský poslední listopadovou středu.

Posluchač pražské lékařské fakulty Lukáš Malý přiblíží dobrovolnické aktivity neziskové organizace Shalom for Uganda, na jejíž činnosti se spolu s dalšími kolegy podílel letos v létě. Jeho čtyřměsíční mise v oblasti Ntungamo byla zaměřena na paliativní péči, psychosociální podporu a rozvoj projektu vzdělávání místní mládeže.

Jaroslav Bačovský, který působí na III. interní klinice olomoucké fakultní nemocnice, navštívil jako cestovatel, fotograf a entomolog řadu zemí. Na svých výstavách a přednáškách představil fotografie a filmy z Nové Guineje, Kamerunu, Malawi či Brazílie. Tentokrát představí obyvatele a horské oblasti Rwandy.

„Navazujeme na první úspěšný večer, který se konal v dubnu, a Lukáš Malý v něm poprvé vyprávěl o organizaci Shalom for Uganda. Znovu jsme se také obrátili na zkušeného cestovatele a vynikajícího fotografa Jaroslava Bačovského,“ uvedl organizátor Marek Hok.

Přednáškový večer, na jehož organizaci se podílí olomoucká pobočka mezinárodní studentské organizace IFMSA a Centrum pro výuku cizích jazyků lékařské fakulty, se uskuteční 27. listopadu v malé posluchárně Teoretických ústavů od 17 hodin.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.