Absolventi lékařské fakulty převzali diplomy

Absolventi lékařské fakulty promovali v Slavnostním sále Klášterního Hradiska.
Fotogalerie: Milada Hronová
středa 16. prosince 2015, 12:30 - Text: Milada Hronová

Slavnostní sál Klášterního Hradiska byl včera svědkem promocí čerstvých absolventů lékařské fakulty. Diplomy převzalo osm bývalých studentů oboru Všeobecné lékařství.  

„Chci poděkovat všem za to, že nám věřili i ve chvílích, kdy my sami jsme se ani neodvažovali doufat, že by to mohlo dobře dopadnout. Slavili s námi všechny úspěchy a pomáhali nám překonat všechny nezdary. Opouštíme univerzitu, která nám ukázala medicínu jako krásnou vědu a která se nyní stává naším posláním. Slibujeme všem, že budeme toto poslání plnit podle svého nejlepšího vědomí a svědomí,“ řekla za absolventy Kateřina Plocová.

Čerstvý absolvent všeobecného lékařství Martin Dupkala už s diplomem v ruce zavzpomínal, že nejtěžší byla pro něj poslední státnice z interny.

„Už proto, že byla závěrečným závazkem ukončení studia. I když byla tato zkouška nejtěžším momentem, paradoxně to byla i chvíle největší euforie. Nastala samozřejmě hned poté, kdy jsem zkoušku udělal,“ řekl Dupkala. Nyní se chystá vrátit na Slovensko, kde se hodlá věnovat fyzioterapii a léčebné rehabilitaci.

„V Olomouci jsem byl velmi rád, je to nádherné město. A rád budu určitě vzpomínat například na profesora Čestmíra Neorala z chirurgie. Je to zlatý, empatický člověk. Už od ledna nastoupím do zaměstnání a zároveň jsem požádal o atestační studium v Košicích. Věřím, že Univerzitě Palackého ostudu neudělám,“ s úsměvem dodal Dupkala.

Slavnostní fanfáry se rozezvučely v deset hodin a chvíli poté obdrželi všichni absolventi diplom s pečetí univerzity a podpisy rektora i děkana.

„Zvolili jste si práci, která vám přinese velké vnitřní uspokojení. Budete pracovat s plným nasazením, zároveň budete vystaveni řadě problémů při získávání praktických dovedností. Škola vám dala především teoretické znalosti. Přeji vám, aby se z vás stali citliví a empatičtí lékaři,“ řekla absolventům prorektorka Ivana Oborná. Ocenila i to, že třetina z promovaných absolvovala část svého studia v zahraničí.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.