Zájemcům o studium otevře dveře pět fakult Univerzity Palackého

Den otevřených dveří UP je připraven už na tento pátek.
Ilustrační foto: Milada Hronová
pondělí 16. listopadu 2015, 07:36 - Text: (red)

Kompletní informační servis o otevíraných oborech, podmínkách přijímacího řízení nebo o uplatnění absolventů nabídne zájemcům o vysokoškolské studium Den otevřených dveří Univerzity Palackého. Program včetně zajímavých doprovodných aktivit připravilo pět z osmi fakult na pátek 20. listopadu v době od 9 do 14 hodin. Návštěvníci mohou zdarma využít speciální autobusovou linku, která je dopraví k univerzitním budovám po celém městě. 

Dny otevřených dveří představují vhodnou příležitost pro ty, kteří se chtějí blíže seznámit s nabídkou a možnostmi studia na olomoucké univerzitě. K tomu tradičně slouží informační bloky na jednotlivých fakultách, otevřený prostor pro konkrétní dotazy i připravené propagační a informační materiály. V letošním  podzimním termínu se uchazečům otevřou brány přírodovědecké, teologické, filozofické, pedagogické fakulty a fakulty tělesné kultury. 

„Tuto aktivitu považujeme za velice přínosnou zejména pro středoškolské studenty, ale nejen pro ně. Příchozí se mohou zeptat na vše, co je zajímá, a současně si na vlastní oči prohlédnout výukové prostory i laboratoře. Na některých fakultách čeká na návštěvníky zajímavý doprovodný program, který jim umožní nahlédnout ´pod pokličku´ vysněného studijního oboru,“ potvrdila tisková mluvčí univerzity Gabriela Sýkorová Dvorníková. 

Fakulty v tento den otevřou nejen své výukové prostory, ale i specializované laboratoře pro špičkovou vědu, nabídnou testy studijních předpokladů nanečisto nebo ukázky zajímavých experimentů. Představí se také interaktivní muzeum vědy Pevnost poznání v areálu Korunní pevnůstky, jehož expozice budou pro návštěvníky otevřeny zdarma od 9 do 17 hodin. 

Bližší informace o Dnu otevřených dveří na jednotlivých fakultách a jízdní řád bezplatné autobusové linky najdete na stránce www.studuj.upol.cz.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.