Wilken Engelbrecht se stal novým předsedou senátu filozofické fakulty

Předseda senátu Wilken Engelbrecht.
Foto: Milada Hronová
středa 16. dubna 2014, 16:41 - Text: Milada Hronová

Nově zvolený akademický senát filozofické fakulty si dnes v tajné volbě vybral svého předsedu. Díky nadpoloviční většině se jím stal vedoucí katedry nederlandistiky Wilken Engelbrecht.

Senátoři volili mezi třemi kandidáty. S kandidaturou souhlasili Tomáš Nejeschleba z katedry filozofie, Wilken Engelbrecht a Ludmila Veselovská z katedry anglistiky a amerikanistiky. Engelbrecht byl zvolen v prvním kole, získal 11 hlasů.

„Zkušenosti s touto prací mám, funkci předsedy akademického senátu jsem už vykonával dvakrát. To, že jsem ale zvítězil nad předsedou předchozího akademického senátu Tomášem Nejeschlebou i Ludmilou Veselovskou mne však překvapilo. Věřím, že senát filozofické fakulty budu řídit tak, aby se ke slovu dostali všichni senátoři. Konsensu by pak mělo být vždy dosaženo na základě transparentních argumentů,“ řekl nově zvolený předseda.

Předchozí senát mohl být podle něj v některých oblastech vůči vedení fakulty kritičtější. Chápavě se pak vyjádřil i ke kritice studentů, kteří si stěžovali, že činnost senátorů není dostatečně prezentována.

Během jednání senát zvolil ze svých řad i místopředsedy. Za akademiky se jím stal v druhém kole volby Lubor Kysučan z katedry klasické filologie, který získal 13 hlasů a zvítězil před Eduardem Droberjarem z katedry historie i nad předsedou minulého senátu Nejeschlebou a Veselovskou, kteří odstoupili z voleb po prvním kole. Za studentskou komoru se druhým místopředsedou stal s 12 hlasy posluchač české a německé filologie Viktor Tichák.

Během jednání Akademický senát filozofické fakulty schválil zřízení tří komisí – ekonomické, studijní a komise pro styk s veřejností.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.