Vztahy se zahraničím má na filozofické fakultě nově na starosti Daniel Nemrava

Daniel Nemrava, proděkan pro zahraniční záležitosti.
Foto: Milada Hronová
úterý 7. dubna 2015, 07:51 - Text: Milada Hronová

Daniel Nemrava se stal novým proděkanem pro zahraniční záležitosti filozofické fakulty. Vystřídal ve funkci s Antonína Kalouse, který se zahraničním vztahům věnoval pět let.

„Je to pro mne výzva.  Navážu na dobře rozjetou práci svého předchůdce v programech Erasmus, Erasmus Mundus a řadě dalších, které podporují studenty v mobilitě. Budu se věnovat publicitě fakulty v zahraničí a rád bych v Olomouci přivítal více zahraničních studentů. Mou snahou samozřejmě bude co nejvíce podpořit mobility,“ vyjmenoval proděkan Nemrava.

Mgr. Daniel Nemrava, Ph.D. (*1975)

Absolvent Masarykovy univerzity.  Ve své agendě má organizaci zahraničních vztahů, organizaci mobility studentů a akademických pracovníků, podporu pro programy mezinárodní spolupráce, agendu celoživotního vzdělávání – program Čeština pro cizince a organizaci a podporu celofakultních cizojazyčných a společných programů. 

Cílem nového proděkana bude mimo jiné i posílení společných programů se zahraničními univerzitami. Nemrava chce přispět k zjednodušení možností uzavírání smluv mezi univerzitami a chystá se věnovat i grantům evropských fondů. Svou aktivitu hodlá zacílit i na možnosti získávání dvojího diplomu.

„Má zkušenost zejména v hispánském a latinsko-americkém světě je celkem velká, nevyjímaje kontaktů na špičkové odborníky. Především díky evropskému projektu Latinskoamerická studia jako platforma mezioborové a meziuniverzitní spolupráce, během kterého se nám podařilo uspořádat několik mezinárodních kolokvií s celosvětovým významem a na univerzitu dostat čtyřicet špičkových expertů. Vcelku si věřím i v grantové činnosti,“ prohlásil Nemrava.  

Daniel Nemrava působí v sekci španělské filologie na katedře romanistiky. Věnuje se španělské, hispanoamerické a současné argentinské literatuře. Účastnil se řady mezinárodních konferencí, je autorem četných publikací. V roce 2006 získal Cenu Josefa Jungmanna za překlad románu Roberta Bolaña Chilské nokturno.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.