Výstava představí pocity autorů

Repro: Žurnál UP
pondělí 15. února 2016, 12:59 - Text: Milada Hronová

Sledovat, jak vzniká obraz od samého počátku až do jeho finální podoby. Taková bude vernisáž výstavy PO-CI-TY, která se stane součástí Akademických dnů Univerzity Palackého.

„Vernisáž bude zároveň jakýmsi happeningem spojeným s improvizací. Během večera se veřejnosti představí 12 mladých autorů. Všichni budou při své tvorbě vycházet ze svých pocitů dané chvíle,“ řekla Gabriela Kodysová z pořádajícího studentského spolku StuArt. Mezi autory se podle ní objeví stávající studenti i absolventi katedry výtvarné výchovy, členové umělecké skupiny Lesmír i lidé z projektu Chaos Company. Mezi malujícími budou moci diváci volně korzovat a vše živě sledovat.

„Při tvorbě budou nejdůležitější pocity autorů. A protože každý z pozvaných má svůj charakteristický styl a rukopis, čekáme, že vzniknou zajímavá díla. Téma je totiž možné pojmout jako abstraktní záležitost, zároveň se však může jednat o ryze konkrétní věci, které jsou s určitým pocitem spojené,“ doplnila studentka Teorie a dějin výtvarných umění Gabriela Kodysová.

Organizátoři vernisáže během večera nabídnou i slam poetry. Na téma Pocity se představí Dorota Bachratá. Vernisáž výstavy se uskuteční 16. února od 18 hodin v Galerii Podkroví. Některé stojany zůstanou volné i pro návštěvníky. Takže ti, kteří by se chtěli výtvarné vyjádřit, by si do Konviktu měli s sebou vzít i malovací potřeby. Expozice bude k vidění do konce února.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.