Úterý: registrace do tří odpoledne, večer Cyklozávod za památkami Olomouce

Ilustrační foto: Pavel Konečný
pondělí 28. dubna 2014, 14:52 - Text: Milada Hronová

Vyměnit auto za kolo a vychutnat si čerstvý vzduch. První inspirací k takové změně se může stát úterní Cyklozávod za památkami Olomouce. V 17:00 odstartuje ve Wurmově ulici a uvede období, v němž i Univerzita Palackého podpoří rozvoj cyklistiky ve městě.

Studentský závodní peloton organizátoři rozdělí na mužskou a ženskou část. Mužská odstartuje v 17 hodin, ženská o čtvrt hodiny později. Na trase bude nutné objet pět míst, u nichž se každý závodník mírně zdrží plněním vědomostního úkolu.

V libovolném pořadí se tak závodníci seznámí s Klášterním Hradiskem, kostelem sv. Cyrila a Metoděje v Hejčíně, vilou Primavesi či altánem ve Smetanových sadech. Poslední úkoly někteří splní u Husova sboru. V jakém pořadí však soutěžící zvolenou památku objede a splní úkol, je pouze na něm. Vyhraje ten, kdo při splní všechny povinnosti a do cíle závodu v Korunní pevnůstce dojede v nejkratším čase.

„Do naplnění kapacity ještě zbývají nějaká místa. Nejvyšší možný počet závodníků jsme stanovili na 100 osob, z toho 50 mužů a 50 žen,“ uvedla Gabriela Kodysová z pořádajícího studentského spolku StuArt. Registrace je otevřena v Bajkazylu ve Wurmově ulici do 15:00.

Startovné činí 50 korun a obsahuje i vstupné na koncert v místě cíle. Od 18 hodin se Korunní pevnůstkou rozezvučí hudební vstupy Lealoo a Kittchen. Akce, kterou pořádají studenti dějin umění, se účastní i rektor Jaroslav Miller, který zhruba v 19:30 předá ceny nejlepším závodníkům.

Myšlenka Cyklozávodu za památkami Olomouce propojuje sport a umění. Je také součástí univerzitního projektu UP Bike, který se v daleko větším měřítku chystá podpořit cyklistiku v Olomouci letos v květnu. 


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.