Týden čínštiny nanečisto

Ilustrační foto: Freeimages
úterý 22. července 2014, 15:25 - Text: Milada Hronová

Dva bezplatné kurzy čínštiny nabízí v srpnu Konfuciova akademie. Jedinečnou možnost seznámit se se základy nejpoužívanějšího jazyka na světě může využít během pěti devadesátiminutových lekcí i široká veřejnost.

Zájemci o čínštinu si mohou vyzkoušet týden výuky zdarma. Probíhat bude ve dvou srpnových termínech v angličtině a vyučovat budou rodilí mluvčí. Podle ředitelky olomoucké pobočky Konfuciovy akademie Lucie Laníkové je hlavním záměrem připravených setkání motivace zájemců k účasti v následujících kurzech, které akademie nabízí v Olomouci celoročně.

„Čínština je hodně náročný jazyk a případné zájemce může odradit hned na začátku. Od bezplatných kurzů si slibujeme, že část jejich účastníků bude mít zájem pokračovat v začátečnickém kurzu, který otevřeme v září. Proto každý, kdo se letního kurzu zdarma účastní, získá dvacetiprocentní slevu na navazující půlroční kurz čínského jazyka,“ uvedla Laníková.

I když o zájemce Konfuciova akademie nemá nouzi, ve skupině pro veřejnost ještě nějaká volná místa jsou. „Půjde o modelové kurzy čínského jazyka, v nichž nabídneme vyzkoušet si čínštinu nanečisto,“ dodala Laníková.

První z kurzů letní čínštiny se uskuteční od 4. do 8. srpna, druhý pak o týden později, tedy od 11. do 15. srpna. Účastníci si mohou vybrat ze dvou skupin, z nichž jedna je určena studentům středních škol, druhá zájemcům z řad veřejnosti.

Do bezplatného letního kurzu čínštiny, který se uskuteční v prostorách Konfuciovy akademie, se zájemci mohou přihlásit do 31. července. Kurz se letos koná podruhé, loni jej absolvovalo padesát zájemců. Záloha, která činí 300 korun pro veřejnost a 200 pro studenty, bude všem účastníkům vrácena po absolvování kurzu.

Více ZDE.  


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.