StuArt – umělecký studentský spolek chce začít výstavou děl svých členů

Zakladatel spolku StuArt Petr Holouš.
Foto: Milada Hronová
pondělí 13. ledna 2014, 11:53 - Text: Milada Hronová

Posluchače i absolventy katedry dějin umění filozofické fakulty sdružuje nový spolek studentů StuArt. Jeho členové chtějí podněcovat rozvoj a ovlivňování vzdělání i kulturní život na katedře.

„Už delší dobu jsme si mezi studenty říkali, že by bylo fajn, kdyby naše katedra byla živější. Prvním výsledkem naší činnosti bude expozice Umění a já, která v podkroví Konviktu ukáže naše díla,“ řekl zakladatel spolku StuArt student čtvrtého ročníku Petr Holouš.

Vernisáž výstavy se uskuteční 19. února. „I když jsme teoretikové, většina z nás přišla studovat dějiny umění z uměleckých škol, takže máme co prezentovat,“ doplnil Holouš. Už nyní se podle něj ve spolku pohybuje kolem sedmdesátky lidí, kteří plánují další výstavy, přednášky a besedy. „Na konci března bychom rádi uspořádali v atriu Konviktu také ples katedry,“ naznačil Holouš.

StuArt chce spolupracovat se společenskými a kulturními institucemi, organizovat stáže a absolventům by rád ulehčil vstup do zaměstnání.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.