Říkají, co mají na jazyku – lingvisté prezentovali své diplomové práce

Magda Kurdíková při prezentaci své diplomové práce.
Foto:Milada Hronová
středa 3. prosince 2014, 07:55 - Text: Milada Hronová

Vybraní absolventi lingvistické sekce katedry bohemistiky poprvé prezentovali své obhájené závěrečné práce. Na studentské konferenci s názvem Řekni, co máš na jazyku hovořili a debatovali o tom, jak nahlíží na současný jazyk a co nového přináší bádání ve staré češtině či staroslovenštině.

„Jsem rád, že se takové setkání podařilo uspořádat. A budu ještě raději, když se nám z tohoto setkání podaří založit tradici, při níž se výtečné obhájené závěrečné práce budou i prezentovat i v budoucnu,“ uvedl vedoucí katedry Miroslav Vepřek.

Během včerejška absolventi bakalářských a magisterských studijních programů prezentovali své závěrečné práce. Jejich kolegové se tak mohli setkat s díly, která vyučující považují za nejlepší.

„Chtěli jsme dát absolventům možnost podívat se na svou práci z odstupu, dát jim možnost předat informace svým kolegům. Studenti se tím mohou inspirovat pro přípravu svých diplomových prací. Z prezentace si mohou totiž odvodit, jak asi bude vypadat i jejich budoucí obhajoba,“ řekla za organizaci studentské konference doktorandka Magda Kurdíková. Sama prezentovala svou magisterskou práci s názvem Abreviačně kompoziční výrazy v současném českém lexiku.

Kurdíková potvrdila, že obdobné setkání studentům na katedře doposud chybělo.  „Většina posluchačů se v době obhajoby svých kolegů věnuje tvorbě své práce, nebo obhajují jinde. Doposud tak neměli šanci podívat se na to, na čem pracují jejich kolegové,“ vysvětlila.

V současné době studuje na katedře bohemistiky v bakalářském a magisterském programu 401 studentů. Minulý rok úspěšně absolvovalo 78 studentů.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.