Psychoid – na univerzitě vznikla aplikace pro studenty psychologie

Repro:Žurnál UP
čtvrtek 17. dubna 2014, 11:12 - Text: Milada Hronová

Katedra psychologie chce povzbudit studenty ke zpětné vazbě. Spustila mobilní aplikaci Psychoid určenou ke komunikaci. Aplikace nabízí aktuální oznámení katedry i rozvrh hodin. Jejím prostřednictvím mohou uživatelé posílat komentáře či návrhy, týkající se aktuálního dění na katedře.

„Věříme, že aplikace zpříjemní našim posluchačům studium a zjednoduší orientaci nejen na katedře, ale i na celé univerzitě. Aplikace totiž obsahuje i jednoduchý popis, jak se dostat do učeben katedry v případě, že se student ztratí. Posluchači mají možnost naučit se efektivnímu řízení toku informací,“ uvedl vedoucí katedry Matúš Šucha.

Na názvu aplikace se dohodl technický tým pod vedením Lukáše France. Původně se aplikace měla jmenovat Psychoman, aby vystihovala cílovou skupinu uživatelů v rámci projektu neboli budoucí psychologické manažery. Nicméně technický tým chtěl být genderově korektní a vzhledem k počtu žen na katedře zvažoval i variantu Psychowoman. Nakonec vyhrál zvučnější název Psychoid.

Cílem aplikace je zvýšit profesní uplatnění absolventů univerzity na trhu práce prostřednictvím inovace výuky z oblasti manažerského vzdělávání určené pro studenty všech oborů univerzity.

Po technické stránce je aplikace kompatibilní s více než 90 procenty všech typů chytrých mobilních telefonů a je určena pro mobilní operační systémy Android, iOS a Windows.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.