Příští týden bude patřit lusofonní kultuře

Brasília.
Foto:Martina Bartečková
neděle 26. dubna 2015, 08:50 - Text: Milada Hronová

Závěr dubna prolnou přednášky na vybraná témata z kultury a reálií portugalsky mluvících zemí, promítání filmů v původním znění s anglickými titulky i výstavy nejrůznějšího charakteru. Dny lusofonní kultury nabídnou program pro studenty, přednášející i širší veřejnost. 

„Chceme obohatit studijní program posluchačů katedry romanistiky i studentů dalších oborů a seznámit širší veřejnost s kulturami zemí, které stále ještě nepatří k častým turistickým destinacím,“ uvedla za organizaci týdne Zuzana Burianová z katedry romanistiky.

I tentokrát povedou přednášky čeští i zahraniční univerzitní vyučující a také další hosté, zejména z Portugalska a Brazílie, ale i Angoly Mosambiku či Kapverdských ostrovů. Širší veřejnost tak může inspirovat například výstava fotografií Martiny Bartečkové s názvem Brasília Oscara Niemeyera. Její vernisáž se uskuteční 27. dubna, od 15:00 na chodbě katedry romanistiky. Tentýž den už od 9:45 si Petra Svobodová z katedry romanistiky připravila pro všechny zájemce přednášku s názvem Ribajeto, kraj portugalských kovbojů. Přednáška se uskuteční v češtině. O den později pak v češtině promluví její kolegyně Kateřina Ritterová na téma Podoby lásky v básnickém díle Florbely Espancy.

Dny lusofonní kultury se uskuteční od 27. do 30. dubna. Každý semestr je pořádá Centrum portugalského jazyka a lusofonní kultury na katedře romanistiky ve spolupráci s Portugalským centrem Institutu Camoes v Praze.

Více ZDE.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.