Přírodovědec Andres se zaměří na vztah vědy a umění

Profesor Jan Andres z katedry matematické analýzy a aplikované matematiky.
Foto: Pavel Konečný
pondělí 21. října 2013, 11:13 - Text: Martina Šaradínová

Profesor Jan Andres z přírodovědecké fakulty bude dalším hostem přednáškového cyklu, který pořádá sdružení profesorů filozofické fakulty Societas cognitorum. V úterý pohovoří na téma Mezi vědou a uměním.

„Problematika bude pojata nikoliv jako syntéza, nýbrž v intencích vančurovského vědomí souvislostí. V případě zájmu se přednášející v diskuzi může vyjádřit k problematice současné role matematiky, vizualizace jazykových struktur či chaosu v přírodě,“ uvedla za pořádající sdružení Ingeborg Fialová. Přednáška se uskuteční v 16:45 ve velké učebně filozofické fakulty.

V předchozím vystoupení přednáškového cyklu se rektor Miroslav Mašláň zabýval budoucností nanotechnologií.  „Prokázal, že i zdánlivě vzdálená a odtažitá témata přírodovědná mohou být pro filology, historiky, filozofy či uměnovědce zajímavá a přínosná,“ řekla Fialová.

Posláním sdružení je vytvářet příležitosti pro setkávání, propagaci a podporu filozofické fakulty. Snaží se rozvíjet kulturní, společenské a vědecké povědomí o fakultě v lokálním, národním i mezinárodním kontextu.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.