O jazykovou školu filozofické fakulty je enormní zájem

Jazyková škola UPlift sídlí na tř. Svobody 26.
Foto: Milada Hronová
pondělí 23. září 2013, 07:55 - Text: Milada Hronová

Koncem září zahájí akademický rok nová jazyková škola filozofické fakulty UPlift. Místo plánovaných pěti jazykových kurzů jich otevírá deset a nabízí i přípravné kurzy na mezinárodní zkoušky angličtiny.

„Pro velký zájem jsme nabídku rozšířili a ohledně mezinárodních zkoušek jsme uzavřeli interní dohodu o vzájemné spolupráci s Britským centrem Knihovny UP. Prostřednictvím zahraničního oddělení Rektorátu univerzity jsme pak oslovili i studenty programu Erasmus s nabídkou semestrálního kurzu akademické angličtiny,“ uvedl ředitel školy Ondřej Molnár.

Letní provoz: kurzy pro nové studenty

Už během léta se konaly dva týdenní intenzivní kurzy angličtiny pro 65 studentů nastupujících na filozofickou fakultu. „Kurzy měly dobrý ohlas, určitě je připravíme i pro následující léto,“ řekl Molnár. Potvrdil, že jazykovka v létě zároveň zahájila firemní výuku a nebývalý zájem byl také o individuální výuku.

Přihlášky do všech kurzů stále přicházejí a zaplňují poslední místa. Žhavou novinkou podzimu jsou kurzy angličtiny pro děti předškolního věku i pro školáky.

V budoucnu i švédština a vietnamština

Jazyková škola filozofické fakulty je založena na kvalitním týmu lektorů a moderních učebních materiálech. Soustřeďuje se nejen na výuku cizích jazyků, organizaci a provádění mezinárodně uznávaných jazykových zkoušek, ale i na kurzy a semináře, na odborný informační a konzultační servis. V budoucnu by škola měla poskytovat také školení v oblasti soft skills a tlumočnické, překladatelské i průvodcovské služby pro olomoucký region. Škola se nebrání i kurzům šitým na míru nebo kombinaci s e-learningem.

Jazyková škola UPlift sídlí v nově rekonstruovaných prostorách na třídě Svobody. Jejím vznikem reagovala filozofická fakulta na poptávku po kvalitních jazykových službách. Přestože se první semestr soustředí převážně na výuku a služby spojené s anglickým jazykem, v budoucnu plánuje využít potenciálu všech filologických kateder a rozšířit nabídku jazyků například o vietnamštinu či švédštinu.

Na všechny kurzy nabízí zaměstnancům univerzity pětiprocentní slevy.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.