Nizozemské divadlo Maatwerk zahájilo třídenní konferenci psychologů

Herci holandského divadla Maatwerk.
Foto: Milada Hronová
čtvrtek 20. března 2014, 18:08 - Text: Milada Hronová

Horní náměstí dnes ožilo pouliční podívanou. Handicapovaní herci nizozemského divadla Maatwerk rozehráli úžasnou show Fête de la Bicyclette a zahájili tak třídenní psychologickou konferenci expresivních terapií nazvanou Společný prostor 2014.

„Divadlo Maatwerk pracuje se stálou skupinou herců a zaměstnanců s mentálním postižením. Má za sebou dvacetiletou historii. Pět dnů v týdnu nabízí různé aktivity, počínaje divadelním koučinkem přes taneční a hlasový koučink, jógou konče. Všechny tyto aktivity společně vedou k vytváření představení pro divadlo i ulici, s nimiž cestuje po celé Evropě,“ uvedla za organizaci konference Kristýna Hosáková z katedry psychologie.

Primárním cílem konference, jíž se účastní tři stovky praktikujících psychologů, psychoterapeutů či expresivních terapeutů, je vytvořit prostor pro setkání odborníků z oblasti arteterapie, dramaterapie, muzikoterapie, taneční pohybové terapie a psychoterapie zaměřené na tělo a psychosomatický přístup.

Třídenní konference, která dnes začala, nabízí rozmanitý program nejen v podobě řady přednášek a desítek workshopů, ale i doprovodných akcí. Některé části setkání jsou určeny i široké veřejnosti.

Detailní program je ZDE.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.