Na filozofické fakultě skončil maraton promocí

Promoční akty filozofické fakulty dnes skončily v Redutě.
Fotogalerie: Milada Hronová
pátek 4. července 2014, 13:43 - Text: Milada Hronová

Čtyřdenní seriál promocí skončil dnes na filozofické fakultě, která si pro slavnostní akty vybrala sál olomoucké Reduty. Diplomy si z ní odneslo na 600 absolventů. Jako poslední dnes promovali posluchači kombinovaného studia oborů Sociální práce a Školský management.

„Během studia jste lépe poznali sami sebe, uvědomili jste si, co vše jste schopni zvládnout, v čem vynikáte, jaké kompetence, odbornosti byste dále rádi prohlubovali. To, že jste se rozhodli nastoupit na náročnou cestu bakalářského studia v souběhu s pracovními a rodinnými povinnostmi, ukazuje, že vzdělání má svou neskonalou hodnotu, že dokáže dát vaší práci nový rozměr,“ řekl dnes během promoce proděkan Jiří Špička.

Absolventka oboru Sociální práce Jana Janků bude vzpomínat zejména na kolektiv, který se v uplynulých třech letech studia vytvořil. „Získala jsem nové přátele i spoustu zajímavých informací, které v praxi určitě uplatním,“ uvedla Janků. Zpočátku uvažovala o pokračování studia v magisterském navazujícím programu. Nakonec se však rozhodla, že si na chvíli odpočine a další přijímací zkoušky znovu zkusí později.

Studenti oboru Sociální práce dnes při promoci vzpomněli i na svého spolužáka Radka Haláka, který během studia zemřel.

„Promočním aktem završujeme jedno z krásných, významných, občas náročných, ale především úspěšných období našeho života. Rád bych, aby zde zaznělo i jméno našeho spolužáka, jehož studijní houževnatost v kombinaci s úžasnou povahou ho předurčovaly k tomu, aby byl důstojným absolventem této univerzity. V dokončení studia mu zabránila smrt. Stále na něj vzpomínáme, “ řekl za absolventy Vít Raška.

Ve své řeči nezapomněl ani na přednášející i pracovníky fakulty, díky nimž se na fakultě studovalo v atmosféře osobního přístupu ke každému studentovi.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.