Medaile za rozvoj univerzity

Slavnostní chvíle.
Zleva: děkan filozofické fakulty Jiří Lach, rektor Jaroslav Miller a laureáti Jan Vičar, David Uher a Jiří Štefanides.
Foto: Milada Hronová
pátek 10. října 2014, 13:58 - Text: Milada Hronová

Jan Vičar z katedry muzikologie, David Uher z katedry asijských studií a Jiří Štefanides z katedry divadelních a filmových studií dnes obdrželi z rukou rektora Jaroslava Millera medaile za letité úsilí, které věnovali rozvoji svých pracovišť i celé univerzity.

„Rád bych vyjádřil naději, že budete pracovat pro univerzitu další dlouhá léta,“ prohlásil při předávání Miller.  

Jiří Štefanides i David Uher na konci srpna ukončili svou téměř dvacetiletou práci ve funkcích vedoucích kateder. Rektor vzpomněl i na nedávné úspěchy a zmínil, že dal svolení k tomu, aby se v prostorách univerzity natáčel film podle knihy Michala Sýkory Modré stíny, tedy díla z katedry divadelních a filmových studií.  Stejně tak vyjádřil potěšení nad rozmachem katedry asijských studií, který se možná rozvine ještě v oblasti indonéštiny a vietnamštiny.

„Začínal jsem na pracovišti, které v Olomouci svou existenci zahajovalo. Prvních deset let jsem se celkem hledal, učil jsem se především od profesora Černého,“ řekl Uher.

Oba bývalí vedoucí katedry, tedy literární historik, teatrolog, divadelní kritik a publicista Jiří Štefanides i sinolog David Uher obdrželi společně s diplomem medaili Za zásluhy o rozvoj Univerzity Palackého.

Skladatel Jan Vičar, dřívější vedoucí katedry hudební vědy dostal Pamětní medaili s dvojportrétem Josefa Dobrovského a Františka Palackého, patronů univerzity.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.