Konvikt Open Space: Univerzita se zapojí do Noci divadel

Repro: Žurnál UP
úterý 17. listopadu 2015, 15:29 - Text: Milada Hronová

Divadelní soubory Nabalkoně, Absent 90´s a Ansáml Oz!, všechny z katedry divadelních a filmových studií, výtvarný spolek STUART z katedry dějin umění a univerzitní rádio UP AIR,  přispějí svým programem do chystané Noci divadel. V Olomouci a v dalších třiceti městech České republiky se uskuteční 21. listopadu.

Česká Noc divadel je pravidelnou součástí mezinárodního projektu European Theatre Night, jehož cílem je zviditelnit v povědomí diváků divadlo i jeho jednotlivé scény.  V České republice organizuje Noc divadel Institut umění – Divadelní ústav (IDU). Do její olomoucké části se letos poprvé zapojí i univerzita programem Konvikt Open Space.

„Zapojení do zavedené celorepublikové akce vnímáme jako prestižní příležitost prezentovat tvorbu studentských spolků veřejnosti, představit prostory Uměleckého centra veřejnosti a reprezentovat Filozofickou fakultu Univerzity Palackého,“ uvedl Petr Dvořák z katedry divadelních a filmových studií.

Hlavní divadelní program Konviktu podle něj připravuje soubor Nabalkoně v Divadelním sále K3, který se stane místem společného setkání. Během večera se v tamních prostorách představí hudební skupina Travis McMuffin.

„Divadelníci z Absent 90´s a Ansámbl Oz! připraví krátké scénické výstupy v jednotlivých patrech Konviktu, členové Absent 90´s pak uvedou texty se společným názvem Uprchlíci jsme všichni. Kromě divadelních představení budou mít návštěvníci možnost zhlédnut i jejich filmové zpracování.  Ansámbl Oz! předvede ukázky ze své inscenace Machocha trip!,“ doplnil Petr Dvořák.

Zahájení Konvikt Open Space bude v přízemí Atria v 19:00, tam připravil spolek STUART výstavu divadelních plakátů. Trasu Konviktem organizátoři akce zahájí v 19:30. Olomouckou Noc divadel také tvoří program Divadla Tramtarie, Nové Akropolis Olomouc, Moravského divadla Olomouc a Divadla na cucky.

Více o programu ZDE.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.