Je jaderný terorismus hrozbou 21. století?

Repro: Žurnál UP
pondělí 25. listopadu 2013, 19:36 - Text: Milada Hronová

Listopadové Science Café přinese řadu odpovědí na otázky, které souvisejí s potenciální hrozbou jaderného terorismu.

„Použití zbraní hromadného ničení teroristy představuje významnou hrozbu pro mezinárodní bezpečnost a světový mír. Ondřej Filipec z filozofické fakulty bude hovořit nejen o kapacitách a motivaci teroristů provést útok zbraněmi hromadného ničení, ale i o tom, jak lze terorismus zkoumat a jak případným útokům předcházet,“ uvedla za organizátory akce Diana Gallasová.

Během přednášky a besedy se tak návštěvníci mimo jiné dozvědí, zda je nutné obávat se bezprostředního nebezpečí.

Mgr. Ondřej Filipec z katedry politologie a evropských studií Filozofické fakulty Univerzity Palackého vyučuje předměty zaměřené na zbraně hromadného ničení a evropskou integraci. V minulosti působil i v Organizaci pro zákaz chemických zbraní v Haagu a Evropské komisi. Ve Vídni pak absolvoval trénink v rámci Přípravné komise Organizace Smlouvy pro úplný zákaz jaderných zkoušek.

Předposlední Science Café kalendářního roku 2013 se uskuteční 26. listopadu v 18 hodin. Organizátoři však zvolili nový prostor. Z kavárny Mezi Světy se tato i další přednášky přesouvají do čajovny Kratochvíle v Sokolské ulici.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.