Ivan Myslikovjan & saxofon & elektronika & západ slunce na Ibize

Foto: ivan-sax.com
čtvrtek 24. dubna 2014, 09:57 - Text: Pavel Kunčar

Významným prvkem soudobé vážné hudby je spojení akustické a elektronické hudby. Tuto oblast představil včera na druhém koncertě festivalu MusicOlomouc Ivan Myslikovjan alias Ivan M.

Koncert pod názvem Ivan Myslikovjan & Saxofon & Elektronika se konal v kapli Božího těla. Saxofonista, který dlouhodobě spolupracuje s předními českými interprety populární hudby, představil tvorbu, které se věnuje posledních několik let. Společně s dalšími hudebníky tvoří na Ibize improvizovanou produkci v místních kavárnách při západu slunce. Komunita hudebníků Café del Mar funguje s dlouhou tradicí a dotváří tak specifickou atmosféru prostředí na Ibize. Nejen v těchto chill‑outech ukázal Myslikovjan mnohaletou zkušenost výborného saxofonisty – celý koncert si podržel zajímavou atmosféru, která byla převážně mladými posluchači oceněna.

Kromě improvizované tvorby představil Myslikovjan na koncertě také elektronickou hudbu, postavenou na EWI (Electronic Wind Instrument). Elektronický dechový nástroj mu umožňuje podrobně pracovat s barvou zvuku a vytvářet zajímavé zvukové kombinace. Při semináři tradičně konaném před koncertem předvedl nahrávání jednotlivých vrstev skladby přes sebe pomocí Loop Station, hotovou skladbu pak prezentoval na koncertě.

Další festivalový koncert s názvem Rok české hudby & soudobá tvorba se bude konat dnes v sále Reduta. Představena bude tvorba současných českých skladatelů Vladimíra Franze, Ladislava Kubíka, Ivana Kurze a Roberta Hejnara. 

Autor studuje obor Teorie a dějiny hudby.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.