Hlavní téma prestižního setkání: Mašinky v psychologii

Rektor Jaroslav Miller při zahájení prestižního setkání psychologů.
Fotogalerie: Milada Hronová
pondělí 19. května 2014, 09:06 - Text: Milada Hronová

Více než stovka odborných příspěvků zazní během dvoudenní psychologické konference PhD existence. Její čtvrtý ročník začal dnes a účastní se jí téměř 200 předních psychologů a doktorandů, hlavní téma nese název Mašinky v psychologii.

„I když konference nemá dlouholetou tradici, je navýsost prestižní. Bezprostředně po prvním ročníku jsme dostali naše sborníky do Thomson Reuters, která výstupy indexuje. Je to pro nás zrcadlo kvality,“ uvedl za organizaci konference Martin Dolejš z katedry psychologie.

O setkání je mezi psychology velký zájem, kapacita účasti byla brzy naplněna. Odborné příspěvky v přednáškových, posterových formátech nebo prostřednictvím workshopu přijeli do Olomouce prezentovat odborníci z dvaceti českých a slovenských univerzit a třiceti pracovišť.

Účastníci konference se seznámí s nejmodernějšími přístroji v psychologii. „Téma Mašinky v psychologii chce poukázat na vývoj psychologie. Jestliže dříve se věnovala především pozorování, rozhovoru, dnes využívá různé přístroje, počítače a zaznamenávací zařízení, například oční kamery. Ve virtuální realitě se dnes modelují fobie. Nové technologie v psychologii čím dál víc nahrazují tužku a papír,“ doplnil Dolejš.  

Obsahem konference je i posterová soutěž a soutěž o komiks, která se věnuje reflexi života v doktorském studiu. Konference se odehrává v Konviktu a ve špičkově vybavené laboratoři katedry psychologie ve Vodární ulici.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.