Filozofická fakulta má nový senát

Skončily volby do Akademického senátu filozofické fakulty.
Fotogalerie: Milada Hronová
sobota 8. března 2014, 10:21 - Text: Milada Hronová

Tomáš Nejeschleba z katedry filozofie získal nejvíce hlasů ve volbách do akademického senátu filozofické fakulty. Pro předsedu dosavadního senátu hlasovalo 409 členů akademické obce. Následuje ho s 345 hlasy Jaroslav Macháček z katedry anglistiky a amerikanistiky a Martin Seitl z katedry psychologie s 332 hlasy.

První část voleb se uskutečnila ve středu 5. března, druhá včera. „Na správnost voleb dohlížely pětičlenné komise. Troufám si říci, že účast ve volbách byla vysoká,“ uvedl bezprostředně po zapečetění uren předseda volební komise Jan Štěpán. Výsledky se nakonec počítaly dlouho do noci.

Zástupci vyučujících

Do nového akademického senátu se dále dostali Lubor Kysučan z katedry klasické filologie (315), Tomáš Lebeda z katedry politologie a evropských studií (302), Wilken Engelbrecht z katedry nederlanistiky (301), Pavlína Flajšarová z katedry anglistiky a amerikanistiky (290), Libor Práger z katedry anglistiky a amerikanistiky (286), Ludmila Veselovská z katedry anglistiky a amerikanistiky (280), Eduard Droberjar z katedry historie (275), Martin Fafejta z katedry sociologie, andragogiky a kulturní antropologie (268), Naděžda Špatenková z katedry sociologie, andragogiky a kulturní antropologie (264), Miroslav Vepřek z katedry bohemistiky (257) a Jan Stejskal z katedry historie (243).

V senátu opakovaně zasedne Tomáš Nejeschleba, Jaroslav Macháček, Lubor Kysučan, Martin Fafejta a Tomáš Lebeda. Z dosavadních senátorů svůj post neobhájili Jiří Štefanides, Jaroslava Kubátová, Jakub Korda, Jiří Hrabal a Daniel Marek.

Studentská komora

Sedmičlennou studentskou komoru bude v novém senátu zastupovat Ondřej Skopal, student pedagogické psychologie, který získal 281 hlasů. S 255 hlasy získal křeslo senátora Filip Harviš, student historie, Petr Cieslar student aplikovaných ekonomických studií a latinské filologie s 251 hlasy, doktorandka anglického jazyka Andrea Ryšavá s 249 hlasy, Jakub Tichý, student kulturní antropologie a kulturálních studií s 231 hlasy, Viktor Tichák s 226 hlasy, který studuje českou a německou filolologii, a doktorand anglistiky Vojtěch Duda s 225 hlasy. Všichni budou v senátu nováčky.

Noční součty

Poslední volič vhodil svůj vyplněný lístek do urny v Křížkovského ulici včera přesně ve 14 hodin. Poté ji předseda volební komise Jan Štěpán zapečetil. Zbylé volební komise z ulic Vodární, Univerzitní a Třídy svobody se během dvaceti minut připojily se zapečetěnými balíky k seskupení v zasedací místnosti děkanátu. Sčítání hlasů skončilo ve 22:30.

Akademický senát je samosprávným zastupitelským orgánem s tříletým funkčním obdobím. Schvaluje vnitřní předpisy fakulty, rozdělení finančních prostředků nebo podmínky pro přijetí ke studiu. Zasedání jsou veřejně přístupná.

Akademická obec filozofické fakulty volila z 56 akademiků a 32 studentů.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.