Filozofická fakulta chystá rekonstrukci budovy Na Hradě

Katedry filozofické a teologické fakulty opustily budovu Na Hradě. Chystá se další velká rekonstrukce.
Fotogalerie: Milada Hronová
čtvrtek 7. července 2016, 07:25 - Text: Milada Hronová

Velkou rekonstrukci čeká objekt Na Hradě, v němž mají zázemí některé katedry filozofické a teologické fakulty. Univerzita bude opravovat střechu, v celé budově se budou vyměňovat okna a kompletně rekonstruovat vnitřní instalace včetně dispozičních úprav.

Filozofická fakulta postupně rekonstruuje své objekty. Opravují se budovy v Křížkovského ulici, nově by měli dělníci pracovat i Na Hradě. Tam doposud sídlily katedry historie včetně archeologické laboratoře a skladů, klasické filologie filozofické fakulty a katedra křesťanské sociální práce cyrilometodějské teologické fakulty. Všechny se přestěhovaly do prostor bývalého děkanátu lékařské fakulty a fakulty zdravotnických věd na tř. Svobody 8.

„V momentě, kdy Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy schválí investiční záměr, přijde na řadu zadávací dokumentace. Bezprostředně poté bude vyhlášeno výběrové řízení na zhotovitele stavby. Náklady na rekonstrukci předpokládáme v řádu 115 milionů korun včetně DPH,“ řekl Vojtěch Gren, vedoucí provozně-technického odboru univerzity.  

Podle Vladimíra Polácha, proděkana FF pro infrastrukturu, je objekt v žalostném stavu. „Je nutné jej opravit postupně celý. Největší úpravy dozná střecha, do které bude vestavěno páté podlaží,“ řekl Vladimír Polách. K nastěhování bude podle něj objekt připraven patrně v roce 2018.  


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.