Eva Klimentová a Jiří Černý jsou nejlepšími pedagogy filozofické fakulty

Eva Klimentová se v bakalářských předmětech podruhé stala vítězkou soutěže O nejlepší pedagogický výkon filozofické fakulty. V magisterské části zvítězil Jiří Černý z katedry romanistiky.
Fotogalerie:Milada Hronová
úterý 26. dubna 2016, 10:49 - Text: Milada Hronová

Eva Klimentová z katedry sociologie, andragogiky a kulturní antropologie a Jiří Černý z katedry romanistiky zvítězili v soutěži O nejlepší pedagogický výkon v roce 2015 na filozofické fakultě.

Do soutěže, která má vedle vědy a výzkumu podpořit na fakultě i excelentní pedagogickou činnost, letos studenti nominovali 52 pedagogů.

„Jsem překvapen. Nemám příliš rád jakékoliv oceňování, ale tato cena mě velmi těší, protože je od studentů,“ řekl profesor Jiří Černý z katedry romanistiky. Cenu získal v kategorii určené předmětům magisterských studií.  

V kategorii předmětů, které jsou součástí bakalářských studií, zvítězila už podruhé Eva Klimentová z katedry sociologie, andragogiky a kulturní antropologie. „Je pro mě velkou ctí učit. Nesmírně mě to naplňuje. Studenti jsou inspirativní lidé, kteří k nám přicházejí s řadou nových, pozitivních a podnětných nápadů, které pomáhají v rozvoji nás všech,“ dodala Eva Klimentová.

Druhý ročník soutěže O nejlepší pedagogický výkon vyhlásil děkan filozofické fakulty Jiří Lach. „Jsem rád, že máme na fakultě tak skvělé studenty, kteří jsou schopni rozeznat tolik skvělých vyučujících.  Totiž to, co studenty spojuje s fakultou a univerzitou, je především kontakt s vyučujícími.  A naše fakulta vždy kladla důraz na to, aby vybírala pokud možno co nejlepší studenty, kteří se jednou stanou členy akademického sboru. Tím, že neváhali, a nominovali tolik vyučujících do soutěže, ukázali, že fakulta oceňuje i pedagogickou práci, která je mnohdy složitější než práce vědecká,“ řekl děkan fakulty při vyhlášení soutěže.  

Navrhnout svého oblíbeného vyučujícího mohli posluchači prezenční i kombinované formy studia, a to od od 1. března do 4. dubna 2016. Do soutěže se zapojilo 103 studentů. Z 20 kateder filozofické fakulty byli nominováni pedagogové 13 kateder a dvou center.  


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.