Cyklisté budou opět závodit mezi olomouckými památkami

Ze startu loňského cyklozávodu.
Foto: Martin Višňa
sobota 23. dubna 2016, 13:14 - Text: Martin Višňa

Již potřetí vyjedou ve středu 27. dubna soutěživí příznivci cyklistiky za památkami Olomouce v závodu pořádaném studentským spolkem Studium Artium. Účastníci se tentokrát za soutěžními otázkami vydají na jižní okraj města, do Holice a na Nové Sady.

Stejně jako během předchozích ročníků, i letos musí závodníci objet pět checkpointů, po vlastní trase a v libovolném pořadí.

„Na těchto zastávkách zodpoví otázku věnující se dané památce, přičemž budou vybírat z možností, při špatné odpovědi bude následovat trestná aktivita, která závodníka mírně zpomalí. Pro letošek jsme vybrali následující olomoucké pamětihodnosti: katedrálu sv. Václava, vilu Julia Pelikána, Korunní pevnůstku, kostel sv. Jakuba a Filipa na Nových Sadech a kostel sv. Urbana v Holici,“ vyjmenovala organizátorka Gabriela Kodysová.

Účastníci závodu budou rozděleni do dvou kategorií, na tři nejrychlejší ženy a muže čekají hodnotné ceny ze sortimentu univerzitního obchodu UPoint a dalších partnerů. Startuje se v 18 hodin z nádvoří komunitního prostoru Wurmova 7, cíl závodu je umístěn v areálu letního kina, kde je v plánu afterparty s opékáním buřtů. Startovné 50 korun se platí při registraci, ta je možná nejen na místě před startem, ale i dopředu v Bajkazylu na Wurmově 7.

Pořadatelem Cyklozávodu za památkami Olomouce je spolek studentů uměnovědných, uměleckých a příbuzných kulturně-historických oborů Studium Artium, zkráceně StuArt, ve spolupráci s Bajkazylem Olomouc a za podpory Univerzity Palackého. 


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.