Čtyři dny lusofonní kultury: přednášky, filmy, výstava

Porto.
Foto: Freeimages
pátek 31. října 2014, 07:22 - Text: Milada Hronová

Přednáškou Dialog mezi portugalskou literaturou a hudbou se v pondělí 3. listopadu otevřou Dny lusofonní kultury. Zpravidla se konají jednou v semestru a nabízejí přednášky českých i zahraničních univerzitních vyučujících i hostů z portugalsky mluvících zemí.

„Hovoříme-li o portugalsky mluvících zemích, máme na mysli nejen Portugalsko a Brazílii, ale i Angolu, Mosambik nebo Kapverdské ostrovy. Kromě úvodní přednášky, které se ujme Kateřina Ritterová z katedry romanistiky, obsahuje připravený program i zajímavé setkání s Pavlem Štěpánkem nad tématem Portugalská Indie – Goa a její vazby na České země,“ uvedla Zuzana Burianová z katedry romanistiky.

Dny lusofonní kultury jsou otevřené i široké veřejnosti. Nabízí se jí tak možnost seznámit se s kulturami zemí, které stále ještě nepatří k častým turistickým destinacím.

„Veřejnost srdečně zveme na vernisáž výstavy Tropické hádanky, na níž budou prezentovány fotografie Milana Tichého pořízené v Brazílii,“ doplnila Burianová.  Expozice, jejíž vernisáž se uskuteční v úterý 4. listopadu na chodbě katedry romanistiky, je spojená i s hudebně-obrazovým kvízem věnovaným brazilské hudbě. Milan Tichý jej poté bude i vyhodnocovat.

Během čtyř dní lusofonní program nabídne i promítání filmů v původním znění s anglickými titulky. Dny lusofonní kultury chtějí obohatit studijní program posluchačů katedry romanistiky i dalších oborů. Portugalskou filologii studuje na filozofické fakultě asi padesátka posluchačů. 

Dny lusofonní kultury, které pořádá Centrum portugalského jazyka a lusofonní kultury ve spolupráci s Portugalským centrem Institutu Camoes v Praze skončí ve čtvrtek 6. listopadu.

Více ZDE.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.