Benefice pro útulek

Pes jménem Brit.
Gabriela Kodysová s kresbou Zuzany Špulerové, studentky experimentální biologie.
Foto: Milada Hronová
čtvrtek 30. října 2014, 08:48 - Text: Milada Hronová

V prvním patře Konviktu se připravuje aukční výstava zhruba pětadvaceti děl, která mají pomoci psímu útulku v Neředíně. Vernisáž expozice Bez pomoci se uskuteční 4. listopadu, bezprostředně poté si návštěvník bude moci dílo koupit.

„Vše vzniklo zcela spontánně. Myšlenka uskutečnit aukční výstavu věnovanou tamním zvířatům, je moje. Vždy jsem obdivovala lidi, kteří si vezmou psa z útulku,“ uvedla za organizaci netradiční výstavy Gabriela Kodysová ze studentského spolku StuArt.

Autoři děl určených k prodeji jsou vesměs studenti Univerzity Palackého. Svou inspiraci našli přímo v útulku, v němž je nyní asi 70 pejsků, nebo ve své tvorbě vycházeli z fotografií psů, zveřejněných na webu útulku.

Sama Kodysová se v neředínském útulku byla podívat a je přesvědčena, že každá koruna, kterou útulek obdrží, bude dobrá. „Naše motto zní Umění má sílu i pomáhat a všichni autoři fotografií a obrazů budou vystavovat bez nároku na jakýkoliv honorář. Kolik v závěru neředínský útulek obdrží, bude na zájemcích o jednotlivá díla,“ doplnila studentka dějin výtvarného umění a zároveň majitelka pětiletého výmarského ohaře.

Akci pořádá studentský spolek StuArt, jehož cílem je hájit zájmy studentů a přispívat k podněcování, rozvoji a ovlivňování vzdělání a kulturního života na katedře dějin umění. Díla zůstanou v Konviktu vystavena do konce listopadu.

Vernisáž se koná v úterý 4. listopadu v 18:15. Zpestří ji hrou na akustickou kytaru Georges Loup.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.