AEDUCA aneb Návrat absolventů ke vzdělávání

Ilustrační foto: Marek Otava
pondělí 29. srpna 2016, 06:38 - Text: Milada Hronová

Restart ve vzdělávání a vztah vzdělávacích institucí k absolventům. To jsou hlavní témata, kterým se budou věnovat účastníci zářijové konference AEDUCA. Její 12. ročník se tematicky propojí s Absolventským setkáním.

Konference o vzdělávání dospělých AEDUCA je pravidelně součástí Týdne vzdělávání dospělých v Olomouckém kraji. Ve dvou zářijových dnech letos nabídne bohatý program zaměřený na možnosti vzdělávání absolventů, včetně informací o novinkách v absolventské politice vzdělávacích institucí.

„V návaznosti na Absolventské setkání, které chystá Univerzita Palackého k 70. výročí svého obnovení, se i my budeme věnovat absolventům. Na konferenci se bude hovořit o jejich zkušenostech s uplatňováním získaného vzdělávání i motivaci dále se vzdělávat a vracet se do vzdělávacího cyklu. Speciálně se pak zaměříme na příklady dobré praxe těch vysokých škol, které se snaží pracovat na absolventské politice a udržet si tak kontakt s absolventy,“ řekla garantka konference Markéta Šupplerová z Institutu celoživotního vzdělávání filozofické fakulty.

Na letošní AEDUCe se nebude jen diskutovat o absolventech a jejich návratu ke vzdělávání. V sekci Nové příležitosti pro instituce ve vzdělávání se její účastníci budou hned první den věnovat inovativním možnostem a cestám vedoucím k úspěchu na současném vzdělávacím trhu. Budou hovořit o aktuálních problémech ve vzdělávání a ve spolupráci s Asociací institucí vzdělávání dospělých ČR (AIVD ČR) budou prezentovat své zkušenosti i zástupci manažerů vzdělávacích institucí nebo odborníci z Fondu dalšího vzdělávání a ministerstev školství i práce a sociálních věcí. Nedílnou součástí konference bude i posterová sekce, jejímž prostřednictvím vzdělávací instituce mohou prezentovat své konkrétní vzdělávací projekty a aktivity. Součástí neformální části programu bude křest knihy Moderní lektor Tomáše Langera, viceprezidenta Asociace institucí vzdělávání dospělých ČR.

Konference o vzdělávání dospělých AEDUCA 2016 se uskuteční od 8. – do 9. září. Pořádá ji Institut celoživotního vzdělávání Filozofické fakulty Univerzity Palackého ve spolupráci s AIVD ČR. Každoročně má podporu a záštitu MŠMT ČR.

Více na ZDE.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.