700 krabic knih změnilo adresu

Vedoucí knihkupectví Studentcentrum Viera Foretová v dočasných prostorách.
Foto: Martina Šaradínová
neděle 19. ledna 2014, 08:29 - Text: Martina Šaradínová

Knihkupectví Studentcentrum po třiadvaceti letech změnilo své sídlo. Kvůli rekonstrukci tří budov filozofické fakulty se dočasně přesunulo spolu s některými katedrami z Křížkovského ulice na třídu Svobody 26.

Vedoucí prodejny Viera Foretová má za sebou perné dny. Rukama jí prošly knihy, které se vešly do sedmi stovek krabic. „Protože před Vánoci bylo nejvíc zákazníků, začali jsme se stěhovat až mezi svátky. Ve dne v noci jsme balili. Bylo to opravdu hektické, náročné na čas i na fyzičku. Nestačili jsme knihy ani nijak třídit, jen jsme je rychle vkládali do beden,“ líčí první fázi stěhování Foretová.

Na nové působiště bylo nutné přesunout 21 tisíc titulů. „Velmi nám pomohla univerzita, vyšla nám maximálně vstříc. Nyní vybalujeme a vybalujeme,“ uvedla Foretová. Nová adresa je provizorní, délka setrvání závisí na postupu rekonstrukce filozofické fakulty. Zahájení provozu plánuje knihkupectví v nejbližších dnech. Studenti i pedagogové si do nových prostor budou moci opět přijít vybrat z nabídky odborné literatury, beletrie, ale třeba i titulů pro děti.

Rekonstrukce tří budov filozofické fakulty bude postupná a celkem si vyžádá téměř 350 milionů korun. Od rekonstrukce Konviktu se jedná o nejrozsáhlejší investiční aktivitu fakulty.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.