400 diplomů pro absolventy filozofické fakulty

Promoce absolventů filozofické fakulty.
Fotogalerie: Milada Hronová
středa 8. července 2015, 08:41 - Text: Milada Hronová

Čas studií a zkouškového období se změnil v čas promocí. Včera zahájila filozofická fakulta promoční akty pro více než čtyři sta absolventů. Jako první si v Redutě převzali diplomy absolventi psychologie, historie, kulturní antropologie, žurnalistiky i politologie a evropských studií. Promoce potrvají do pátku.

„Před třemi lety jsme psychologii začali objevovat, dnes víme, že ji se zájmem budeme studovat celý život.  Prožili jsme na katedře tři výživné roky, vstřebali jsme informace ze základních, aplikovaných i speciálních psychologických oborů. Studium nám však usnadňoval partnerský přístup pedagogů,“ uvedl za absolventy čerstvý bakalář Kryštof Kovář. Ve své řeči vzpomněl nejen na čas strávený studiem metodologie a statistiky, ale i na pedagogy, kteří na studenty učinili velký dojem. 

„Nezapomenutelné pro nás zůstanou fenomenální přednášky psychopatologie či neuropsychologie Miroslava Orla. Také přednášky Miroslava Charváta, jehož děkan fakulty ocenil za pedagogický výkon za rok 2014, na nás učinily velký dojem. Charvát totiž mistrně a tematicky přiléhavě dokázal nalézat vtip i na poli vědecké rigorózní metodologie, čímž dostala jeho výuka další podstatný rozměr,“ doplnil Kovář.

Za všechny shromážděné potvrdil, že se všem absolventům při studiu dostalo nejen potřebného množství informací, ale též hojně cenných klinických zkušeností a dovedností. Během praxí si podle něj studenti totiž uvědomili, že profese psychologa je zčásti i uměním a je třeba ji vnímat jako poslání.

Ne všichni z absolventů se chystají pokračovat v magisterských studiích. „Ještě přemýšlím, jestli zůstanu i v navazujícím studiu u oboru Psychologie nebo zkusím mediální studia. Hodně mě zajímá psychologie reklamy,“ řekla Tereza Bošinová.

Děkan Jiří Lach popřál všem absolventům hodně štěstí, ocenil především pracovní morálku a nasazení všech zúčastněných. „Pevně doufám, že si jako absolventi psychologie odnášíte i cit v duši. Dnešní doba totiž potřebuje vaše rady, expertízy i znalosti. Ať už budete pokračovat v dalších studiích nebo vkročíte do praxe, budu vám vděčný, když si památku na filozofickou fakultu uchováte co nejdéle ve své paměti, a když se do Olomouce i na filozofickou fakultu budete rádi vracet,“ uzavřel za filozofickou fakultu děkan Lach. 


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.