Studenti Zubního lékařství měli nejlepší vědeckou práci v Česku

Proděkanky Eliška Sovová (zcela vlevo) a Hana Kolářová (zcela vpravo) s úspěšnými studenty na pražské konferenci.
Foto: LF UP
středa 18. prosince 2013, 07:40 - Text: Pavel Konečný

Na vědecké konferenci studentů českých lékařských fakult v Praze se olomoučtí zástupci neztratili. V Nelékařské a stomatologické sekci představili Jana Straková, Jana Šimíková, Jakub Bojko a Tomáš Jasenský nejlepší vědeckou práci (SVOČ) v republice. Natálie Lenčová se mezi Klinickými pracemi umístila na třetí příčce.

Konferenci pořádala na konci listopadu 2. lékařská fakulta Univerzity Karlovy v Praze. Studenti ze všech lékařských fakult ve dvou dnech představili 35 prací ve třech sekcích. Olomouckou lékařskou fakultu reprezentovalo celkem pět přednášek. „Doufáme, že studenti získané poznatky použijí ve své další praxi,“ podotkla proděkanka Eliška Sovová.

Celostátnímu klání předcházela fakultní kola SVOČ. V tom olomouckém patřila Natálie Lenčová mezi nejúspěšnější, obsadila první místo v Interní sekci. „Je to prospektivní studie, která bude probíhat až do září 2015,“ vysvětlila Lenčová. Zpracovávala hlavně data od pacientů s akutní plicní embolií. „Vypisovala jsem tabulky, zpracovávala dokumentaci a byla jsem u jednotlivých vyšetření,“ popsala Lenčová. Byla to její první „svočka“. Příští rok se chce přihlásit znovu.

Do fakultní SVOČ bylo přihlášeno 36 klinických, 24 interních, 18 teoretických prací, 23 z chirurgie a osm se věnovalo zubnímu lékařství. Dohromady na nich pracovalo 133 studentů.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.