Studenti budou prodávat stužky proti AIDS

Repro: Žurnál UP
úterý 4. prosince 2012, 10:13 - Text: Ondřej Martínek

Tři desítky studentů se zítra a ve čtvrtek zapojí do prodeje červených stužek - mezinárodního symbolu solidarity s lidmi infikovanými HIV a nemocnými AIDS.

Lékařská fakulta a mezinárodní studentská organizace IFMSA pořádají ve středu a ve čtvrtek osvětovou akci Olomouc proti AIDS, jejíž výtěžek bude použit na podporu občanského sdružení Česká společnost proti AIDS.

„Problematika je stále velice důležitá, a proto jsem ráda, že se naši studenti aktivně zapojují do řešení tohoto problému. Jen za loňský rok přibylo u nás asi dvě stě nových případů AIDS, což je nejvíce za poslední roky. A je možné, že je to jen vrchol ledovce. Proto každá aktivita, která upozorní na tuto závažnou chorobu je vítaná a prospěšná, navíc v období Vánoc posilující solidaritu mezi lidmi,“ uvedla docentka Eliška Sovová, proděkanka pro komunikaci na olomoucké lékařské fakultě.

Červené stužky si mohou lidé zakoupit ve středu 5. prosince od 17 do 18 hodin v prostorách Teoretických ústavů Lékařské fakulty UP a ve čtvrtek od 10 do 18 hodin na Horním náměstí. 


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.