Pozvánka Spolku mediků: Neznáš – nezachráníš!

Studentská akce Neznáš – nezachráníš! v březnu 2015.
Ilustrační foto: Pavel Konečný
čtvrtek 29. října 2015, 07:26 - Text: Velena Mazochová

Už potřetí budou studenti lékařské fakulty učit správným postupům při poskytování první pomoci a záchraně života. Akce Spolku mediků Neznáš - nezachráníš! se uskuteční 3. listopadu v budově starých Teoretických ústavů. Zájemci se mohou přihlásit už nyní.

„Akce je určena zejména pro studenty Univerzity Palackého a jejím cílem je naučit základy první pomoci, jako je například resuscitace, vyproštění zraněného z auta, správné použití obvazových technik nebo poskytnutí první pomoci dítěti,“ řekla studentka 4. ročníku lékařské fakulty Eva Mnacakanová z pořádajícího Spolku mediků.

Program zahrne teoretickou a praktickou část. „Pro účastníky jsou připraveny přednášky na téma kardiopulmonální resuscitace a ve spolupráci se spolkem studentů právnické fakulty ELSA také otázky první pomoci ošetřené v zákoně,“ doplnila Mnacakanová. Své praktické schopnosti si pak účastníci vyzkoušejí při nácviku na figurínách.

Akci pořádá Urgentní sekce Spolku mediků ve spolupráci se studenty lékařské fakulty, kteří absolvovali školení pod vedením lékaře Kliniky anesteziologie, resuscitace a intenzivní medicíny Bronislava Klementy. Přihlášky lze zasílat ZDE.

Akci připravili medici poprvé v loňském roce pro své spolužáky z lékařské fakulty a z fakulty zdravotnických věd. Podruhé se konala letos v březnu, kdy už se otevřela všem studentům Univerzity Palackého. Těm je také určen i třetí ročník připravený na 3. listopadu od 16 hodin v budově starých Teoretických ústavů v Hněvotínské ulici.

Informace o Spolku mediků lékařské fakulty ZDE.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.