Olomoucká lékařská fakulta je nejlepší v Česku

Repro: Žurnál UP
pátek 2. listopadu 2012, 10:09 - Text: Ivo Überall

Studenti medicíny podpořili svou fakultu v anketě Fakulta roku a to jí vyneslo na první místo v žebříčku nejlepších fakult v oboru lékařství.

Česká studentská unie, která je největší sítí studentských organizací v České republice, udělila Lékařské fakultě Univerzity Palackého titul fakulta roku 2011/2012. Získala ho na základě hlasování studentů vysokých škol.

„Je to pro nás velké vyznamenání a zároveň i výzva ke stálému zlepšování výuky i práce se studenty,“ řekl děkan Milan Kolář. Podle něj se fakulta již dlouho snaží být „přátelská“ ke studentům. „A tento výsledek ukazuje, že jsme se vydali správnou cestou,“ uvedl Kolář.

Hodnotících kritérií kvality vysoké školy je řada, ale anketa o fakultu roku je jediná, na které se podílejí pouze studenti. „Olomoucká lékařská fakulta získala toto ocenění zejména díky podpoře vlastních studentů,“ zdůraznila předsedkyně Spolku mediků Veronika Jančíková.

Jako druhá se v soutěžním žebříčku umístila plzeňská lékařská fakulta Univerzity Karlovy, na třetím místě skončila 3. Lékařská fakulta Univerzity Karlovy. Pomyslný vavřínový věnec mezi všemi fakultami si odnesla Právnická fakulta Masarykovy univerzity v Brně.

Nový ročník hlasování o fakultu roku začíná 6. listopadu.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.