Olomouc hostila po čtyřech letech valnou hromadu federace mediků

Slavnostní zahájení doplnilo vystoupení Hanáckého tanečního souboru Hatě z Tovačova.
Foto: Pavel Konečný
pondělí 13. dubna 2015, 18:43

Přibližně dvě stovky mediků z IFMSA CZ (International Federation of Medical Students' Associations) ze všech českých lékařských fakult se o víkendu sešly v Olomouci na valné hromadě. Po volbách zůstává viceprezidentkou republikové organizace olomoucká medička Jana Chromíková.

„Volby se týkaly na republikové úrovni také prezidenta a koordinátorů,“ uvedla mluvčí olomoucké IFMSA Eva Sedláčková. Prezidentem zůstal David Alexandr Horák z 1. lékařské fakulty Univerzity Karlovy.

Kromě voleb jednali delegáti také o změně stanov. „Konkrétně o dodatku o přidělování přednostních stáží,“ potvrdila Sedláčková. Na valné hromadě prezentovaly své projekty všechny české pobočky, ale také delegáti, kteří vyjedou na celosvětové setkání IFMSA, jež se uskuteční v srpnu v Makenodii. Jedním z jednacích bodů bylo také schválení rozpočtu.

Příští valná hromada se bude konat na podzim v Praze. V půlročním mezidobí se budou medici z IFMSA věnovat projektům jako jsou MediCafé, Nemocnice pro medvídky, Zdraví v hrsti či Sexuální výchova pro pokročilé. „Nový je projekt, Večery s Housem, kde promítáme známý seriál a následně rozebíráme, jak by vypadal reálný postup při řešení případu,“ objasnila Sedláčková.

Olomoucká pobočka IFMSA má 90 aktivních členů, z nichž 17 se účastnilo jednání a dalších třicet se staralo v roli dobrovolníků o hladký průběh a společenský program.

Do Olomouce se republikové zasedání vrátilo po čtyřech letech. „To předchozí vlastně nikdo ze současných členů nezažil, takže to byla pro nás premiéra,“ prohlásila olomoucká prezidentka Andrea Bednářová.

IFMSA je zastoupena ve 116 zemích světa.

 

 


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.