Nová prezidentka olomoucké pobočky IFMSA chystá republikovou valnou hromadu

Andrea Bednářová.
Prezidentka IFMSA na olomoucké lékařské fakultě.
Foto: Pavel Konečný
úterý 4. listopadu 2014, 15:29 - Text: Pavel Konečný

Andrea Bednářová stojí od nového akademického roku v čele olomoucké pobočky sdružující mediky IFMSA CZ (International Federation of Medical Students' Associations). Její největší výzvou bude uspořádání republikové valné hromady všech českých poboček IFMSA z osmi lékařských fakult.

„Nedávno jsme v Ostravě prezentovali kandidaturu na pořádání valné hromady na jaře. Jako pozvánku jsme měli připravené krátké video, které mělo velký úspěch a naše kandidatura byla schválena,“ uvedla Bednářová. Předpokládá, že valná hromada se uskuteční v dubnu. „Budeme hostit více než sto mediků ze všech českých fakult,“ podotkla.

Do Olomouce se republikové zasedání vrátí po čtyřech letech. „To ale vlastně nikdo ze současných členů nezažil, takže to bude pro nás premiéra,“ prohlásila Bednářová, která je nyní ve čtvrtém ročníku studia. Na prezidentování se dala proto, že ji baví organizace a komunikace, stejně jako být součástí většího celku.

„Myslím, že naše projekty mají smysl pro veřejnost. Propagujeme zdraví a učíme lidi jak se starat o své tělo. Zároveň nabízíme i medikům účast na zahraničních vědeckých nebo klinických stážích, kde mohou získat cenné zkušenosti do své budoucí praxe,“ zdůraznila Bednářová. Medici s IFMSA vyjíždějí i do Brazílie, Indonésie nebo na Tchaj-wan.

Nejbližší akcí olomoucké IFMSA bude v polovině listopadu Světový den diabetu. „Budeme pořádat stejně jako loni Běh proti diabetu a chceme přidat i projížďku na dvojkole,“ řekla mluvčí olomoucké federace mediků Eva Sedláčková.

Medici se na osvětových dnech učí měřit tlak, komunikovat s pacienty nebo trénují první pomoc. I když podle Bednářové olomoučtí medici neopomenou akce, které dosud organizovali, chystají i novinky. Třeba boj proti kouření. „Vše je v počátcích, ale chceme propagovat restaurace, ve kterých se nekouří,“ naznačila prezidentka.

IFMSA je zastoupena ve 116 zemích světa. V Olomouci má česká IFMSA přibližně 150 členů.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.