Medici budou mít rozšířenou praxi na Hradisku

Děkan Milan Kolář (vlevo) a ředitel Lubomír Dobeš.
Foto: Pavel Konečný
čtvrtek 31. ledna 2013, 13:29 - Text: Pavel Konečný

Děkan lékařské fakulty Milan Kolář a ředitel Vojenské nemocnice Olomouc Lubomír Dobeš podepsali dnes smlouvu, která ovlivní praxe studentů v šestém ročníku.

Rozšíření praktické výuky a prázdninová praxe se dotýká asi 150 šesťáků. „Pojem prázdniny má na lékařské fakultě jiný obsah. Zpravidla v tu dobu absolvují studenti povinné praxe,“ řek Kolář.

Na vojenské nemocnici děkan oceňuje kvalitní praktickou přípravu, ale především výuku v angličtině. „Naši lékaři musí mít povinně standardizovanou zkoušku z anglického jazyka,“ vysvětlil Dobeš. Studentům se na Hradisku věnuje šest lékařů, kteří mohou vyučovat. „Jsou to primáři a zástupci primářů na interně a chirurgii,“ upřesnil Dobeš.

Olomoučtí medici absolvují v šestém ročníku praxi ve třech zařízeních. Do fakultní a vojenské nemocnice musí povinně, třetí si mohou vybrat. „Záleží na nich, jestli to bude nemocnice v Ostravě, Šumperku nebo Prostějově,“ uvedl děkan.

Olomoucká vojenská nemocnice má dobrý zvuk i mezi pacienty. V anketě se pravidelně umisťuje na první příčce v Olomouckém kraji a na druhém místě v celorepublikovém srovnání. Ambulancí projde na Hradisku ročně asi 200 tisíc pacientů. Hospitalizováno tam bývá za rok kolem 6500 lidí.

 


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.