Konference v Teoretických ústavech hostí zubní specialisty

Profesor Jiří Mazánek z 1. lékařské fakulty Univerzity Karlovy přednášel včera o chybách a omylech ve stomatochirurgické praxi.
Fotogalerie: Pavel Konečný
sobota 15. listopadu 2014, 08:05 - Text: Pavel Konečný

Pátý ročník dvoudenní konference Víme, jak na zubní kaz začal včera na lékařské fakultě. Má přes 120 účastníků.

Proti jiným konferencím svého druhu se liší tím, že je multidisciplinární a kreditově dobře ohodnocená. „Jednou z našich aktivit je setkávání celého zubařského cechu. Tedy studentů, lékařů, dentálních hygienistek, dentálních techniků a sester, protože všichni z nich tvoří tým péče o pacienta a jsou nezastupitelní,“ uvedl prezident konference Ladislav Korotvička z olomoucké obecně prospěšné společnosti Arak. Podle něj na konferenci všichni získají nejnovější informace z oboru.

V minulosti na konferenci přednášeli zahraniční odborníci z USA nebo Švýcarska, letos přijeli z Finska a Rakouska. Silná slovenská účast je samozřejmostí. „Jsem tady letos poprvé, ale už jsem o konferenci hodně slyšela. Myslím, že je užitečná hlavně pro mladé lékaře a studenty,“ prohlásila Gabriela Alexandrová z Bratislavy, která včera přednášela o poruchách prořezávání zubů.

Konferenci si pochvalují i medici. „Zajímají mě přednášky o stomatochirurgii. Jako studentka čtvrtého ročníku už pracuji přímo na pacientech,“ řekla Jitka Dostálová z olomoucké lékařské fakulty. Dobrá je podle ní i diagnostika zubního kazu. „Je to nástavba studia, dozvídáme se tady o nových metodách a technikách. Pro studenty je to určitě přínosné,“ shrnula Dostálová.

Konference dnes pokračuje přednáškami z protetiky a ortodoncie, nebo zdravotním stavem ústní dutiny těhotné ženy.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.