Děkan ocenil reprezentaci krásy a vědomostí

Jak to bylo s penicilinem? Děkan Milan Kolář a II. vicemiss Academia Monika Šarajová.
Foto: Milada Hronová
úterý 23. dubna 2013, 15:01 - Text: Milada Hronová

Děkan lékařské fakulty Milan Kolář dnes blahopřál a děkoval Monice Šarajové za vynikající reprezentaci fakulty v soutěži o nejkrásnější a nejinteligentnější vysokoškolačku.  

Druhá vicemiss Academia 2013 obdržela z rukou děkana diplom, tričko s logem, fakultní víno i krásnou kytici. „Jsem velmi rád, že se třetí nejkrásnější dívkou této soutěže stala právě studentka olomoucké lékařské fakulty. Moc si toho vážím,“ řekl Kolář.

Studentky čtvrtého ročníku oboru Všeobecné lékařství se pak dotazoval na souvislost se soutěžní otázkou věnující se penicilinu. „Že za objevem penicilinu stál Fleming je správná odpověď, ale když se vás dotazovali na to, kdo penicilin vynalezl, měla jste ještě uvést, že penicilin nebyl vynalezen, ale objeven,“ dodal s úsměvem děkan Kolář.

„Překvapilo mě to. Nečekala jsem, že by se mým umístěním v soutěži krásy univerzita i děkan vůbec zabýval, jsem velmi potěšena,“ prohlásila Šarajová, která přinesla celému vedení fakulty ukázat šerpu i korunku.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.