Vítězem Podnikavé hlavy je lektor Tomáš Bednář. Uspěly i studentky UP

Podnikavou hlavu 2016 vyhrál Tomáš Bednář.
Foto: VTP UP
čtvrtek 16. června 2016, 15:30 - Text: Lenka Peřinová, Velena Mazochová

Téměř šedesát originálních podnikatelských nápadů hodnotila komise v soutěži Podnikavá hlava, kterou posedmé vyhlásil Vědeckotechnický park Univerzity Palackého (VTP UP). Nejlepším z mladých podnikatelů se stal Tomáš Bednář s projektem TELP, třetí místo obsadila posluchačka fakulty tělesné kultury Jana Truksová. Výborně si v dalších kategoriích vedly i studentky pedagogické a filozofické fakulty. Finále se uskutečnilo ve středu 15. června v prostorách VTP UP.

Soutěž je určena začátečníkům i zkušeným podnikatelům. „Aby byly soutěžní příspěvky co nejlepší, mohli soutěžící svůj záměr diskutovat s konzultanty VTP UP. Pro zájemce jsme připravili dva workshopy zaměřené na marketing, propagaci, tvorbu rozpočtu a možnosti financování či panelovou diskuzi s minulými účastníky,“ vypočítal zajímavé nabídky pro soutěžící ředitel VTP Jiří Herinek.

Vítězný projekt myslí na lektory

Projekt Tomáše Bednáře s názvem TELP (teachers help) nabízí komplexní řešení administrativní části práce lektorů na volné noze. „Do soutěže Podnikavá hlava jsem se přihlásil, abych zjistil názory odborníků na svůj projekt. Díky tomu jsem získal zpětnou vazbu týkající se nejen projektu, ale také svých prezentačních dovedností. První místo mě příjemně překvapilo. Finanční odměnu využiju okamžitě, už vím, co budu řešit s programátory,“ shrnul Tomáš Bednář. 

Vítězstvím získal pronájem kancelářských prostor v hodnotě až 150 000 Kč, možnost pravidelného mentoringu a konzultací svého podnikatelského záměru se zkušenými podnikateli a finanční odměnu ve výši 50 000 Kč. Druhé místo obsadil Michal Halačka s projektem J-Sliding. Janě Truksové vynesl pomyslný bronz projekt Protein Bar.

Úspěšné studentské podnikatelky

Součástí soutěže byly speciální kategorie, v nichž uspěly další reprezentantky Univerzity Palackého. Soutěž Podnikatel v sukni, do níž se přihlásilo sedm soutěžících, vyhrál projekt Museum Know studentek pedagogické fakulty Petry Kosejkové a Kariny Pavlíkové. V nově zavedené kategorii Nejlepší vysokoškolák si nejlépe vedly posluchačky filozofické fakulty Tereza Štegrová a Alexandra Martina Běhalová s projektem Bistro Sedmero. Do Podnikavé hlavy se letos přihlásilo deset studentů Univerzity Palackého.

„S výkony soutěžících jsem byl velice spokojen, prezentace jsou rok od roku kvalitnější. Vítězný projekt má vysoký potenciál uspět na trhu, a to nejen v uvedené cílové skupině. Těším se na další spolupráci s finalisty při rozvoji jejich projektů,“ vyjádřil se Petr Kubečka, business development manažer VTP UP.

Podnikavá hlava je pořádána pod záštitou Olomouckého kraje a je podpořena podniky ERSTE, Business Angels Club, Czechinvest, Krajská hospodářská komora OK či Vinylové hodiny. Soutěží prošlo za dobu její existence více než 300 budoucích podnikatelů.

Podrobné informace o letošním ročníku jsou dostupné na www.podnikavahlava.cz či na Facebooku.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.