AFO50 #4

pátek 17. dubna 2015, 23:15

Videobloger Derek Muller během brilantní prezentace očekávané populárně-vědecké TV série Uranium, na jejíž produkci se přímo podílí i AFO.

Lawrence Krauss a Richard Dawkins těsně před vystoupením v kině Metropol.

Metropol zaplněný k prasknutí, na pódiu již připravený Dawkinsův bestseller Boží blud.       

Legendární diskuzní projekt Origins Dialogue s vědeckými ikonami Lawrencem Kraussem a Richardem Dawkinsem poprvé v Česku. 

Oba pánové se dočkali potlesku ve stoje.

 

Po diskuzi se Richard Dawkins s Lawrencem Kraussem podepsali všem zájemcům, kteří si přinesli vlastní výtisky slavných knih.

V Kapli Božího Těla se uskutečnil Comics Battle neboli komiksové klání mezi špičkovými výtvarníky.

Tip na sobotu:

Slavnostní udílení cen AFO již podruhé moderuje herec Tomáš Hanák. „Po ceremoniálu je na programu promítání vítězného snímku mezinárodní soutěže, pak na návštěvníky čeká koncert Schwarzprior v Divadelním sále Konviktu. Jde o dravou elektro-punkovou trojici z Ostravy, která předvede svou ostrou kombinaci zábavných heslovitých textů s popkulturními projekcemi,“ uvedl za AFO Ondřej Čížek. Výhodou festivalu podle něj je to, že kromě progresivních vědeckých projektů a filmů se zde prezentují i osobití mladí hudebníci.

Foto: Eva Hobzová, Jan Hromádko a Jan Andreáš


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.