AFO50 #3

pátek 17. dubna 2015, 07:26

 

Strující Lawrence Krauss: Fyzika ve Star Treku v kině Metropol.

< 600 diváků. V Metropolu nechyběl ani ústřední host festivalu, proslulý biolog Richard Dawkins.

Jeden z dotazů na Krausse mířil i od mladého vědátora.

Ředitel AFO a vedoucí Centra popularizace UP Matěj Dostálek vítá Lawrence M. Krausse při otevření interaktivního muzea Pevnost poznání.

Britský biolog a tvůrce nového ateismu Richard Dawkins v Pevnosti poznání.

Na slavnostním otevření Pevnosti poznání nechyběl rektor Jaroslav Miller.

Richard Dawkins se rozhodl vyzkoušet, jak se cítí pilot akrobatického letadla.

Zaplněná Kaple Božího Těla a atmosférický koncert norského hudebníka Einara Selvika – jeho kultovního projektu Wardruna.

Multiinstrumentalista Einar Selvik.

 

Tip na pátek:

„Pátek je programově neuvěřitelně bohatý. Pevnost poznání už v devět ráno poprvé otevírá své brány veřejnosti a až do neděle u toho bude skutečně zábavný doprovodný program. Z programu AFO stojí za to vypíchnout přednášku norského hudebníka Einara Selvika, přednášku egyptologa Miroslava Bárty i exkluzivní předpremiéru další epizody z aktuálního dokumentárního cyklu Kmeny, tentokrát věnovanou hackerům. Vrcholem dne bude bezpochyby dialog mezi Lawrencem Kraussem a Richardem Dawkinsem. Jde o celorepublikovou událost a zájem o ni dosahuje vesmírných výšin. Diskuze těchto velikánů se přitom kryje s osvěžující a obohacující přednáškou o užití vědy v hudebních klipech, kterou si vezme na starosti sehraný tandem Stuchlý/Veselý z Radia Wave,“ doporučil za AFO Ondřej Čížek.

Foto: Jan Hromádko a Jan Andreáš

AFO50 #2
AFO50 #1


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.