Žulové kvádry mají zabránit nehodám na Dolním náměstí

Jedna z prvních nehod, kdy řidič přehlédl sloup uprostřed náměstí.
Foto: Jan Procházka, olomouc.cz
středa 15. ledna 2014, 12:25 - Text: Pavel Konečný

Několik dopravních nehod, kdy řidiči nabourali do neoznačeného sloupu uprostřed Dolního náměstí, nutí radnici ke změnám. Původně navrhované sloupky památkáři neschválili, nyní jsou na řadě kamenné kvádry, které by lépe vymezily jízdní pruh.

Ani vedení města nepovažuje současné dopravní řešení pomocí mobiliáře za dostatečné. Po prvních týdnech provozu byly na náměstí rozmístěny lavičky a stojany na kola tak, aby byl jasně oddělen dopravní koridor od míst pro pěší a aby řidiči zřetelně viděli, kudy mají projíždět.

„Zároveň jsme tehdy konstatovali, že pokud se ani toto řešení neukáže jako dostatečné, přistoupí město k doplnění mobiliáře o kamenné prvky,“ popsal náměstek primátora Martin Major.

Mělo by se jednat o řadu kostek z řezané žuly o rozměrech 50 x 50 x 180 centimetrů. Ty by měly nepřehlédnutelně oddělit dvě části veřejného prostoru náměstí s různou funkcí a zabránit dalším kolizím.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.