Zoo vybuduje africké safari

Žirafy v olomoucké zoo.
Foto: Jiří Kopáč / Olomoucký DENÍK
pondělí 23. února 2015, 13:29 - Text: Pavel Konečný

Druhá etapa projektu safari, v níž se návštěvníci podívají do Afriky, startuje v olomoucké zoologické zahradě na Svatém Kopečku. Přijde na 1,9 milionu korun. Informaci přinesl Olomoucký deník.

Africká část safari bude umístěna v centrální části zoo u pavilonu žiraf. Přilehlý výběh pro přímorožce jihoafrické projde přestavbou. Změní se oplocení, do nějž bude začleněna dřevěná vyhlídka pro návštěvníky. Ve výběhu si prohlédnou tři desítky přímorožců a vznikne travnatý výběh pro žirafy.

Celý projekt Safari v Zoo Olomouc je rozdělen na celkem pět etap. „Jsou rozloženy do jednotlivých let a ve výsledku budou zahrnovat více než polovinu rozlohy zahrady,“ řekl Deníku náměstek primátora Aleš Jakubec.

Zoo se letos pustí také do opravy vyhlídkové věže, která byla postavena v roce 1974 a naposledy prošla rekonstrukcí v roce 1999. Práce by měly začít v dubnu a potrvají zhruba měsíc. Náklady zoo odhaduje do 400 tisíc korun.

 


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.