Znevýhodnění studenti si mohou půjčit notebook

Ilustrační foto:
Pavel Konečný
pondělí 8. dubna 2013, 12:19 - Text: Martina Šaradínová

Bezplatnou výpůjčku notebooků nabízí Univerzita Palackého sociálně znevýhodněným studentům i posluchačům se specifickými vzdělávacími potřebami. Služba je součástí evropského projektu, celkem je k dispozici 60 notebooků.

„S výpůjčkami jsme začali loni v prosinci, zatím jsme studentům poskytli 20 kusů kvalitních notebooků. Mohou o ně požádat studenti prezenčního studia, kteří mají nárok na sociální stipendium, i posluchači se specifickými vzdělávacími potřebami ve všech formách studia,“ uvedla koordinátorka pro komunikaci Věra Benešová.

Projekt nazvaný Rozšíření možností při přijímání a studium osob se specifickými vzdělávacími potřebami na Univerzitě Palackého v Olomouci začal loni v červnu a potrvá do konce května 2015. Výpůjčky techniky ale budou pokračovat i nadále. Cílem projektu je zpřístupnit studium a univerzitní prostředí této specifické skupině studentů. Součástí projektu je i poradenství nejen pro studenty se specifickými potřebami, ale i pro vyučující a ostatní pracovníky. Studenti vedle výpůjček přenosných počítačů mohou využít i osobní asistence a dalších služeb ve spolupráci s Centrem podpory studentům se specifickými vzdělávacími potřebami.

Výpůjčka trvá po dobu nároku na sociální stipendium nebo po dobu studia. Podle Benešové na každé fakultě studuje zhruba 40 sociálně znevýhodněných studentů. Celkový počet posluchačů se specifickými vzdělávacími potřebami se na univerzitě pohybuje kolem stovky.

 


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.