Zážitkový kurz uvedl nové vysokoškoláky do univerzitního života

Součástí programu Orientation days byla i návštěva pedagogické fakulty.
Foto: Archiv AIESEC
neděle 4. října 2015, 08:30 - Text: Velena Mazochová

Téměř tři stovky studentů prvních ročníků přilákal program letošních Orientation Days. Při prvních krocích na univerzitě i ve městě je doprovodili jejich starší kolegové a členové olomoucké pobočky studentské organizace AIESEC.

Dvoudenní setkání obsahově navázalo na předchozí ročníky a vedle základních informací o vysokoškolském studiu nabídlo také rady a zkušenosti pro orientaci na univerzitě. „Program jsme se letos snažili více individualizovat. Připravili jsme méně přednášek a naopak jsme posílili doprovodné aktivity a práci v menších oborových skupinách,“ řekla Eva Strnadová, vedoucí organizačního týmu Orientation Days. „Změnila se například podoba prezentace studentských spolků na model global village u samostatných stolků a bylo jen na účastnících, zda se budou chtít dozvědět rámcově něco o všech najednou nebo získat hlubší informace o konkrétní organizaci,“ dodala.

Většina účastníků ocenila především příležitost seznámit se zblízka s univerzitním městem a získat informace či „příběhy ze života“ ze svého oboru nebo fakulty od starších studentů. „Podle ohlasů byli účastníci spokojeni. Pro příští ročník doporučili určitě zopakovat návštěvu knihovny a menzy, informace o STAGu, orientační hru nebo závěrečnou party,“ řekla Strnadová.

Zážitkově-vzdělávacího kurzu se zúčastnilo 271 prváků z filozofické, přírodovědecké, pedagogické a právnické fakulty. Po dva dny je v rolích lektorů oborových skupin doprovázely čtyři desítky studentů vyšších ročníků. Ve spolupráci s ostatními studentskými spolky akci už po šesté uspořádala olomoucká studentská organizace AIESEC Olomouc.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.