Zájemci o bezplatné kurzy čínštiny se mohou ještě přihlásit. Nejpozději do pátku

Ilustrační foto z loňské výuky: Velena Mazochová
úterý 28. července 2015, 08:16 - Text: Milada Hronová

I pro letošní léto připravila Konfuciova akademie Univerzity Palackého modelové kurzy čínštiny, ve kterých zájemce zdarma seznámí s úskalími náročného exotického jazyka. Přihlásit se mohou ještě do 31. července. 

Kurzy jsou určeny začátečníkům i těm, kteří se čínštinu již v minulosti učili. Zájemci se učí pod vedením rodilých mluvčí prostřednictvím angličtiny, měl by je však zvládnout i ten, kdo anglicky nehovoří. Výuka prvního turnusu začíná 3. srpna. 

„Frekventanty pětidenního kurzu seznámíme se specifiky čínštiny, především s tóny a se základními frázemi, nebude chybět ani krátký úvod do čínské kultury. Účastníci této zkrácené školy se pak sami rozhodují, jestli budou chtít čínštinu studovat intenzivněji v pravidelném kurzu. Ten nabídneme v zimním semestru,“ uvedla česká ředitelka Konfuciovy akademie Lucie Laníková.

Modelové kurzy čínštiny jsou pro zájemce z řad široké veřejnosti připravovány už třetím rokem. Kapacita studentů v jedné skupině nepřesahuje 12 osob, v případě zájmu je připraveno otevření více skupin.

„Jsme na tuto situaci připraveni. Učinili jsme tak i loni, kdy se nám do kurzu přihlásilo 50 zájemců,“ potvrdila Laníková. Zdůraznila, že podmínkou vstupu do kurzu je úhrada vratné zálohy ve výši 300 korun, studenti platí 200 korun. Kauce bude frekventantům kurzu vrácena po absolvování alespoň tří hodin výuky.

Každý účastník navíc obdrží dvacetiprocentní slevu na kurz čínštiny, který Konfuciova akademie nabídne v září. Sleva platí i v její pražské pobočce, která letní kurzy čínštiny nabízí ve stejném termínu.

Konfuciova akademie při Univerzitě Palackého je první institucí svého druhu v České republice. Vznikla v roce 2007 na základě smlouvy s Ředitelstvím Konfuciových akademií v Pekingu (Hanban). Partnerem v Čínské lidové republice je Pekingská univerzita zahraničních studií, která jako jediná v Číně nabízí studium českého jazyka. 

Další informace o Konfuciově akademii ZDE.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.