Zahraniční studenti se seznamují s nabídkou kolejí a menz

Koleje a menzy informovaly zahraniční studenty o nabízených službách.
Foto: Lenka Šimčíková
pátek 6. listopadu 2015, 08:05 - Text: Milada Hronová

Představit zahraničním studentům služby vysokoškolských kolejí, seznámit je se zaběhlými pravidly a hlavně, dát spolubydlícím z různých zemí najevo, že jsou v Olomouci vítáni, si vzala za cíl Kolejní rada. Ve spolupráci s vedením Správy kolejí a menz Univerzity Palackého uspořádala svého druhu vůbec první setkání.

„Máme zájem komunikovat a přátelit se se zahraničními studenty. Během zhruba dvouhodinového přátelského setkání jsme o tom ubezpečili i dvě desítky cizinců.  Všem jsme zdůraznili, že se na nás mohou kdykoliv obrátit s dotazy a připomínkami, stejně tak s prosbou o případnou pomoc,“ řekla Tereza Šustková, zástupkyně předsedy Kolejní rady.  Studentka pátého ročníku lékařské fakulty a zároveň organizátorka prvního mezikulturního setkání přivítala v zasedací místnosti kolejí studenty ze Španělska, Portugalska, Francie, Maďarska, Číny, Kazachstánu, Slovenska a Řecka. Všichni bydlí na koleji Generála Svobody.

Jako velmi přínosné vyhodnotil setkání i Josef Suchánek, ředitel Správy kolejí a menz. „Hovořili jsme o nejen kulinářské nabídce menzy, sportovních aktivitách Akademik sport centra, ale také o řadě dalších možností vyžití v blízkém i vzdáleném okolí areálu,“ doplnil ředitel Josef Suchánek. Další podobné setkání se uskuteční 9. listopadu, tentokrát pro zahraniční studenty bydlící v areálu Neředín.

Kolejní rada je orgánem studentské kolejní samosprávy na Univerzitě Palackého v Olomouci a zároveň i poradním orgánem rektora UP. Zastupuje ubytované studenty při jednáních s vedením Správy kolejí a menz nebo vedením UP.


Komentáře

Jan Janík
07-11-15 21:08
Terezka je super holka a takovou Kolejní radu by mohly jinde závidět. Uspořádala to už loni a odezva byla perfektní. To asi tenkrát bylo nulté setkání, když je toto první.
Jan Janík
07-11-15 21:10
Jinak na kolejích nebydlím, jen tam občas přespím. :-)

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.