Začíná literární soutěž pro studenty Univerzity Palackého

Repro: Žurnál UP
neděle 8. listopadu 2015, 08:10 - Text: (red)

Literární soutěž pro studenty vyhlásil rektor Univerzity Palackého. Do 22. ročníku se může zapojit každý student nebo studentka s literárními ambicemi. Stačí do konce března 2016 přihlásit svůj text.

Literární soutěž je tradiční akce, kterou každoročně vyhlašuje rektor. Zaslané práce hodnotí odborná porota složená z literárních vědců katedry bohemistiky filozofické fakulty. Účastnit se mohou všichni studenti prezenčního bakalářského a magisterského studia ze všech fakult.

Texty do soutěže je nutné zaslat poštou, v obálce označené heslem „Literární soutěž”. Přihlásit je možné texty ve třech kategoriích: poezie (nejvíce tři básně), povídka (text do 10 stran, přičemž stranou se míní strojopis o 30 řádcích a 65 úhozech) a fejeton (maximální rozsah jedna strana A4). Každý text musí být ve třech kopiích, na nichž bude uvedeno jméno, datum narození, email a telefon autora; fakulta, ročník a studovaný obor soutěžícího.

Soutěžní příspěvky zasílejte na adresu: Oddělení komunikace UP, Mgr. Lenka Peřinová, Biskupské náměstí 1, 771 11 Olomouc. Obálku označte heslem “Literární soutěž”.

Autoři nejlepších prací získají finanční odměnu, za první místo 2000 korun, za druhé 1500 a za třetí 1 000 korun.

Výsledky soutěže vyhlásí odborná komise v květnu nebo červnu 2016.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.