Výzkumníci mohou dokázat, že věda je fotogenická

Ilustrační foto: Pavel Konečný
úterý 8. července 2014, 09:11 - Text: Martina Šaradínová

Vědci a vědkyně z různých pracovišť Akademie věd ČR se mohou během léta zapojit do fotografické soutěže se snímky, které souvisejí s jejich výzkumem. Nejlepší záběry se mohou probojovat do kalendáře Akademie věd ČR pro příští rok. Uzávěrka přihlášek je 1. srpna.

„Věříme, že se do soutěže zapojí nejen stálí zaměstnanci a zaměstnankyně, ale i studenti a studentky ze všech ústavů Akademie věd ČR a pomohou tak přiblížit jinak těžko přístupné vědecké projekty široké veřejnosti,“ uvedla jedna z organizátorek Michaela Vojtková ze Sociologického ústavu.

Hlavním cílem soutěže je ukázat lidem, že věda je nejen cestou k poznání a šíření znalostí, ale že je také velmi fotogenická a dokáže zaujmout. „Rádi bychom poukázali na umělecký a estetický rozměr vědecké práce, vznikající jako vedlejší produkt bádání,“ řekl vedoucí projektu Michael Komm z Ústavu fyziky plazmatu.

Široká veřejnost si bude moci snímky prohlédnout na internetu a také na výstavě, která se uskuteční letos na podzim pod hlavičkou Týdne vědy a techniky Akademie věd ČR.


Komentáře

Žádné komentáře

Pro vkládání komentářů je nutné se přihlásit/zaregistrovat.

Komentáře nevyjadřují stanovisko redakce ani vydavatele. Redakce diskusi nemoderuje, ale vyhrazuje si právo nevhodné komentáře smazat, případně zrušit registraci.